Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Wigilia dla zapracowanych

Maria Kuśmirek 14-12-2008, ostatnia aktualizacja 15-12-2008 16:33

Przygotowania do świąt ruszyły pełną parą. Jednak nie wszyscy chcą lub mogą spędzić w kuchni czas, który do wigilii pozostał.

Tradycyjny barszcz wystarczy podgrzać przed podaniem
źródło: Życie Warszawy
Tradycyjny barszcz wystarczy podgrzać przed podaniem
Lepienie pierogów zostawmy tym, którzy mają na to czas
autor: Seweryn Sołtys
źródło: Fotorzepa
Lepienie pierogów zostawmy tym, którzy mają na to czas

Paniom domu, które chciałyby pogodzić tradycję z wygodą, z pomocą przychodzą szefowie kuchni warszawskich restauracji. Wystarczy zadzwonić i złożyć zamówienie.

∑ Cafe Kareta

ul. Mickiewicza 23, tel. 022 839 01 45Zamówienia do 19.12, odbiór 23.12 do godz. 19. Barszcz czerwony z uszkami – 10 zł porcja, zupa grzybowa z łazankami – 13 zł porcja, śledź w dwóch smakach – 11 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami – 17 zł porcja, karp po żydowsku w galarecie – 12 zł porcja, kapusta z grzybami – 9 zł porcja, sałatka jarzynowa – 8 zł porcja, łazanki z makiem – 7 zł porcja, schab po warszawsku w galarecie – 12 zł porcja, smażona pierś kaczki w sosie pomarańczowo-rodzynkowym z karmelizowanymi jabłkami i kluseczkami leniwymi – 38 zł porcja, makowiec – 7 zł porcja.

∑ Moonsfera

ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, Centrum Olimpijskie, tel. 022 560 37 33Zamówienia do 21.12. Odbiór 23.12 do godz. 22 i 24.12 do godz. 14. Śledź w oleju z cebulką – 10 zł porcja, sałatka jarzynowa – 10 zł porcja, medaliony z karpia w galarecie – 11 zł porcja, barszcz czerwony z uszkami – 12 zł porcja, zupa grzybowa z łazankami – 12 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami – 10 zł porcja, wigilijna kapusta z grzybami – 10 zł porcja, pieczony filet z sandacza w sosie kaparowym – 17 zł porcja, deska domowych wędlin i mięs pieczystych – 15 zł porcja, schab ze śliwkami w sosie żurawinowym – 14 zł porcja, piernik z bakaliami – 8 zł porcja, makowiec bakaliowy – 8 zł porcja, sernik z rodzynkami – 8 zł porcja, kompot wigilijny – 4 zł porcja.

∑ Restauracja Flik

ul. Puławska 43, tel. 022 849 44 06Zamówienia do 20.12. Odbiór 23.12 i 24.12 do godz. 13. Śledź w śmietanie lub oliwie – 4 zł porcja, karp w galarecie – 6 zł porcja, bigos wigilijny – 25 zł kg, pierogi z kapustą i grzybami – 22 zł kg, sałatka jarzynowa – 33 zł kg, schab po warszawsku – 6 zł porcja, boczek pieczony – 28 zł kg, szynka pieczona peklowana – 38 zł kg, kaczka pieczona w całości nieluzowana – 40 zł kg, pasztet – 33 zł kg, nóżki wieprzowe – 25 zł kg, keks – 35 zł kg, makowiec – 35 zł kg, sernik – 35 zł kg.

∑ Restauracja Pod Karpiem

ul. Stalowa 37, tel. 022 619 13 57Zamówienia do 21.12. Odbiór 23.12 do godz. 19 i 24.12 do godz. 14. Karp w galarecie – 10 zł porcja, śledź po japońsku – 7 zł porcja, ryba po grecku – 10 zł porcja, sałatka jarzynowa – 7 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami – 8 zł porcja, barszcz czerwony – 6 zł porcja, zupa grzybowa z łazankami – 6 zł porcja, kapusta wigilijna – 7 zł 450 g, karp smażony – 10 zł porcja, schab po warszawsku – 11 zł porcja, indyk pieczony ze śliwkami pod galaretą – 12 zł porcja, makowiec – 50 zł kg, sernik – 50 zł kg.

∑ Skarby Smaku

ul. Hoża 43/49, tel. 022 622 43 00, ul. Potocka 14 paw. 10, tel. 022 833 00 99Zamówienia do 15.12. Odbiór 22.12 w godz. 13 – 19, 23.12 w godz. 11 – 19 i 24.12 w godz. 10 – 14. Ryba po grecku – 39 zł kg, pierogi wigilijne z kapustą i grzybami – 9,5 zł 400 g, karp w galarecie – 26 zł 2 porcje, kapusta z grzybami leśnymi – 28 zł kg, śledź po kaszubsku – 7,99 zł porcja, sałatka jarzynowa – 32 zł kg, pasztet z sandacza z rakami – 97 zł kg, rolada z kurczaka – 46,5 zł kg, pasztet z zająca – 81 zł kg, makowiec – 16 zł 0,5 kg, piernik – 33,5 zł kg, sernik z rodzynkami – 35,5 zł kg.

∑ Société

ul. Różana 14, tel. 022 540 13 33Zamówienia do 17.12. Odbiór 23.12 w godz. 12 – 19 i 24.12 w godz. 10 – 12. Kapusta z grzybami – 25 zł kg, karp w galarecie – 8 zł porcja, karp po żydowsku – 10 zł porcja, ryba po grecku – 8 zł porcja, śledź w oleju – 4 zł porcja, sandacz faszerowany – 12 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami – 22 zł kg, barszcz czerwony – 10 zł 1 l, zupa grzybowa z łazankami – 26 zł 1 l, indyk w maladze – 8 zł porcja, boczek pieczony – 28 zł kg, schab ze śliwkami – 50 zł kg, makowiec – 35 zł kg, sernik – 35 zł kg, keks – 35 zł kg, piernik – 35 zł kg. ∑

Życie Warszawy

Najczęściej czytane