Oscary na talerzu
Podczas gdy w Los Angeles będą ogłaszani zwycięzcy tegorocznych Oscarów, w Nowym Jorku członkowie Akademii będą ucztować przy daniach inspirowanych nominowanymi do nagrody filmami.
Raut odbędzie się w ekskluzywnej restauracji GILT hotelu New York Palace. Jako przekąski zostaną podane: ceviche (kawałki surowej ryby marynowanej w soku z cytrusów) z cząstkami krwistej pomarańczy, nawiązujące do „Bękartów wojny”, oraz bulion z pieczonego kurczaka z kuleczkami z macy („Serious Man” i „Blind Side”).
Pierwsze danie będzie się odnosić do filmu „Była sobie dziewczyna”, którego oryginalny tytuł brzmi „An Education”. Szef kuchni także postanowił wyedukować gości: poda im opisane na talerzu przystawki z buraka oraz buraczanego sorbetu. Po nich pojawi się foie gras w kształcie małych bomb („W pułapce wojny”) oraz krewetki mające się kojarzyć z „Dystryktem 9”.
Danie główne (kaczka po pekińsku) będzie serwowane tak, jak posiłki w samolotach, które dobrze znał główny bohater filmu „W chmurach”. Po nim goście skosztują tarty jagodowej („Avatar”), czekoladowych trufli przypominających szafiry (film „Precious”) oraz kulek z masy owocowej uformowanych na kształt baloników (animacja „Up).
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.