GremiMedia S.A.
Szanowny czytelniku
Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Klikają przycisk "Przejdź do serwisu" wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie* i w celach analitycznych przez Gremi Media SA, podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANYCH PARTNERÓW GM.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Gremi Media SA (dalej: "GM") z siedzibą w Warszawie przy ul. Prostej 51, 00-838 Warszawa, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy Sąd Gospodarczy XII Wydział Rejestrowy pod numerem KRS: 0000660475

podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM - lista tutaj
ZAUFANI PARTNERZY - lista tutaj
Cele przetwarzania danych
  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wybór podstawowych reklam
  3. Tworzenie profilu spersonalizowanych reklam
  4. Wybór spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profilu spersonalizowanych treści
  6. Wybór spersonalizowanych treści
  7. Pomiar wydajności reklam
  8. Pomiar wydajności treści
  9. Stosowanie badań rynkowych w celu generowania opinii odbiorców
  10. Opracowywanie i ulepszanie produktów
Podstawy prawne przetwarzania danych
  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANI PARTNERZY GM, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody lub wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (kliknij, aby zarządzać zgodą). Inne prawa osoby, której dane dotyczą - lista tutaj
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj

Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych.
* Do profilowania wykorzystywane będą min. następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, a także inne podobne informacje.

Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Nasz typ: Kukabara

Monika Kucia 15-12-2008, ostatnia aktualizacja 15-12-2008 06:35

Kuchnia australijska z akcentami fusion. Grill teppanyaki, płonące woki, bogata karta win australijskich. Tu spróbujemy, jak smakuje krokodyl, kangur, struś i ryba Barramundi.

autor: Rafał Guz
źródło: Rzeczpospolita
źródło: Rzeczpospolita
źródło: Rzeczpospolita

Pierwsze miejsce w Warszawie, gdzie znajdziemy smaki z antypodów. Właścicielom udało się stworzyć wielokulturową miejską kuchnię z prawdziwego zdarzenia.

Rzadko spotykana rozmaitość potraw i sposobów gotowania. Są tu pozycje z kuchni indyjskiej, japońskiej, brytyjskiej, ale trzon menu stanowią dania BBQ i egzotyczne mięsa. Szef kuchni 15 lat pracował w kuchniach Australii i gotowanie na przykład mięsa krokodyla czy kangura jest dla niego oczywistością. W karcie dania z masłem orzechowym, owocami egzotycznymi, zielonym sosem curry, kolendrą, pepperoni.

Jest także polędwica wołowa w ostrym sosie czekoladowym i limonki kiszone w soli morskiej. Warto spróbować tu charakterystycznych zup – laksy, czyli pikantnej zupy na kokosowym mleku, wzmocnionej kolendrą, ostrą papryką i krewetkami oraz gęstej zupy chowder – na śmietanie, z miękkimi małżami i posiekanymi w drobną kostkę warzywami. Nazwa restauracji to spolszczona nazwa pewnego ptaka. Kookaburra jest największym na świecie zimorodkiem zamieszkującym Australię i Nową Gwineę. Wydaje dźwięki przypominające histeczyny śmiech, bywa nazywany australijskim „śmiejącym się osłem”, albo „zegarkiem buszmeńskim”, bo odzywa się zawsze o tej samej porze, tuż przed świtem.

Jak na antypodach

Mieszana sałata ze smażonymi kalmarami - 26 zł

Australijska Laxa - 17 zł

Carpaccio z grillowanego mięsa kangura - 38 zł

Krokodyl w zielonym curry - 52 zł

Zapiekany czerwony grapefruit - 18 zł

rachunek: 151 zł

ul. Krucza 16/22, Śródmieście, tel. 022 434 20 83, e-mail: restauracja@restauracja-kukabara.pl, organizacja przyjęć:wodzicki@restauracja-kukabara.pl, strona internetowa: www.restauracja-kukabara.pl, czynne: pon.-pt. od 8, sob., niedz. od 12, kuchnia do 23, otwarte do ostatniego gościa, można płacić kartą

Dodaj swoją opinię

Życie Warszawy

Najczęściej czytane