GremiMedia S.A.
Szanowny czytelniku
Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Klikają przycisk "Przejdź do serwisu" wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie* i w celach analitycznych przez Gremi Media SA, podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANYCH PARTNERÓW GM.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Gremi Media SA (dalej: "GM") z siedzibą w Warszawie przy ul. Prostej 51, 00-838 Warszawa, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy Sąd Gospodarczy XII Wydział Rejestrowy pod numerem KRS: 0000660475

podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM - lista tutaj
ZAUFANI PARTNERZY - lista tutaj
Cele przetwarzania danych
  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wybór podstawowych reklam
  3. Tworzenie profilu spersonalizowanych reklam
  4. Wybór spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profilu spersonalizowanych treści
  6. Wybór spersonalizowanych treści
  7. Pomiar wydajności reklam
  8. Pomiar wydajności treści
  9. Stosowanie badań rynkowych w celu generowania opinii odbiorców
  10. Opracowywanie i ulepszanie produktów
Podstawy prawne przetwarzania danych
  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANI PARTNERZY GM, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody lub wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (kliknij, aby zarządzać zgodą). Inne prawa osoby, której dane dotyczą - lista tutaj
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj

Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych.
* Do profilowania wykorzystywane będą min. następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, a także inne podobne informacje.

Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Nasz typ: Kom

Monika Kucia 14-07-2009, ostatnia aktualizacja 14-07-2009 06:02

Nowy szef kuchni, specjalne sezonowe wkładki i obniżka cen w karcie głównej to główne atrakcje restauracji KOM w nowej odsłonie. Poza tym można tu teraz przychodzić na niedzielne brunche połączone z cyklicznymi imprezami dla dzieci.

autor: Gardziński Robert
źródło: Fotorzepa

Grzegorz Odolak, nowy szef kuchni KOM lubi klasyczne dania prezentowane w nowy, ciekawy, często zaskakujący sposób. W swoim letnim menu prezentuje m.in. okonia morskiego pieczonego w całości w soli morskiej, serwowanego z salsa verde, smażonymi pomidorkami koktajlowymi i pianką parmezanową (64 zł) oraz liście rukoli, z truskawkami, arbuzem, serem kozim w dressingu miodowo-balsamicznym i z pieczonymi orzeszkami pinii (24 zł). Zgodnie z obowiązującymi w kuchni fusion trendami łączy rybę z owocami - surowego tuńczyka Ahi nie tylko z japońską przyprawą togarashi (mieszanka siedmiu ziół: czerwonego pieprzu, japońskiego pieprzu sansho, czarnego i białego sezamu, prażonej skórki pomarańczy, imbiru i trawy morskiej), białymi szparagami, ale i z sorbetem z marakuji (30 zł). Nowatorską kompozycją jest też purée z migdałów i marchewka z pomarańczą i kminkiem podana jako dodatek do nowozelandzkiej jagnięciny (62 zł).

Odolak serwuje teraz świetne letnie, orzeźwiające desery - zimną zupę z melona, z granatem, truskawkami, sorbetem cytrynowym i smażoną bazylią (24 zł) oraz krem waniliowy z pistacjami i kompot z rabarbaru z imbirem (24 zł).

Na życzenie szef kuchni komponuje specjalne menu składające się z pięciu dań za 120 zł (na życzenie dobierane są wina). Konieczna jest rezerwacja z jednodniowym przynajmniej wyprzedzeniem.

Niedzielny brunch kosztuje tu 84 zł za trzy dania lub 92 zł za cztery – wybór zmienia się co tydzień. Dania dla dzieci są w cenie 22 zł. Maluchami w każdą niedzielę w godz. 12-15 zajmują się opiekunki. Raz w miesiącu dodatkowo zapraszany jest gość specjalny – w drugiej połowie lipca będzie to Elżbieta Dzikowska, która zabierze najmłodszych w podróż po świecie przypraw.

Z menu: Letnie smaki

Liście rukoli, truskawki, arbuz, ser kozi, dressing miodowo-balsamiczny, pieczone orzeszki pinii – 24 zł

Okoń morski w całości pieczony w soli morskiej, salsa verde, smażone pomidorki koktajlowe, pianka parmezanowa – 64 zł

Zimna zupa z melona, granat, truskawki, sorbet cytrynowy, smażona bazylia – 24 zł

Rachunek – 112 zł

ul. Zielna 37, Śródmieście, tel. 022 338 63 53, komunikat@komunikat.net, www.komunikat.net, czynne: codz. w godz. 12 – 23 (kuchnie), do ostatniego gościa (restauracja), można płacić kartą

Kuchnia: międzynarodowa/współczesna

Szef kuchni: Grzegorz Odolak

Rok założenia: 2006

Liczba miejsc: ok. 150

Sala VIP: TAK (do 50 miejsc)

Sektor dla palących: TAK

Ogródek: NIE

Muzyka: chillout

Parking: TAK

Parking strzeżony: TAK

Organizacja wesel i bankietów: TAK

Dostawa dań na telefon/Internet: NIE

Dania na wynos: TAK

Katering: TAK

Świeża prasa: TAK

Biznes lunch: TAK

Internet bezprzewodowy: TAK

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: TAK

Wino na kieliszki: TAK

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: TAK

Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski

Znaki szczególne: nastąpiła obniżka cen

Wady: brak ogródka

Ceny dań głównych: 41 zł – 79 zł

Życie Warszawy

Najczęściej czytane