GremiMedia S.A.
Szanowny czytelniku
Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Klikają przycisk "Przejdź do serwisu" wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie* i w celach analitycznych przez Gremi Media SA, podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANYCH PARTNERÓW GM.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Gremi Media SA (dalej: "GM") z siedzibą w Warszawie przy ul. Prostej 51, 00-838 Warszawa, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy Sąd Gospodarczy XII Wydział Rejestrowy pod numerem KRS: 0000660475

podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM - lista tutaj
ZAUFANI PARTNERZY - lista tutaj
Cele przetwarzania danych
  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wybór podstawowych reklam
  3. Tworzenie profilu spersonalizowanych reklam
  4. Wybór spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profilu spersonalizowanych treści
  6. Wybór spersonalizowanych treści
  7. Pomiar wydajności reklam
  8. Pomiar wydajności treści
  9. Stosowanie badań rynkowych w celu generowania opinii odbiorców
  10. Opracowywanie i ulepszanie produktów
Podstawy prawne przetwarzania danych
  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty GRUPY KAPITAŁOWEJ GM i ZAUFANI PARTNERZY GM, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody lub wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (kliknij, aby zarządzać zgodą). Inne prawa osoby, której dane dotyczą - lista tutaj
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj

Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych.
* Do profilowania wykorzystywane będą min. następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, a także inne podobne informacje.

Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Nasz typ: Rozbrat 20

Monika Kucia 13-07-2009, ostatnia aktualizacja 10-07-2009 14:31

Prawdziwie światowe miejsce z międzynarodową kuchnią, świetną obsługą i nowoczesnym klimatem.

autor: Kuba Kamiński
źródło: Fotorzepa

Wnętrze urządzone oszczędnie, ale elegancko w barwach bieli i czerni jest nostalgiczne, klasyczne, piękne. Od ulicy oddzielają je duże witryny. Na drewnianym kontuarze kelnerzy kroją chrupiące bagietki. Siedzi się przy niewielkich stolikach w bliskości z innymi gośćmi. Przytulności dodają wnętrzu piękne, proste lampy i tkaniny.

Rano serwowane są tu śniadania. Od godz. 7.30 można zjeść jajka po wiedeńsku, owsiankę na ciepło z mlekiem i owocami. Przez cały dzień zaś przy barze serwowane są kanapki z rostbefem, piklami i chrzanem.

Dania obiadowe są proste i eleganckie. Obok ryby na talerzu leży pas paprykowego sosu. Do bruschetty podaje się osobno kawałeczek pysznej barweny. Creme brulee pozostawia się bez zbędnych dodatków i ozdób – jest serwowany na białej porcelanowej miseczce i kusi jedynie twardą, rumianą, chrupiącą skórką, pod którą znajdziemy jedwabisty krem. Są tu wybitne sosy maślane i skromne dodatki idealnie komponujące się z daniem – świeże figi, smażone borówki.

Karta zmienia się często – jest napisana długopisem na zwykłych kartkach. Uroczy kelner Hiszpan w wielu językach z wdziękiem zbiera zamówienia. Szef kuchni Łukasz Guziński pracował niegdyś we francuskiej restauracyjce Skrzydełko czy nóżka na Saskiej Kępie, potem odbył praktykę w legendarnej brasserie Fouquet's na Champs Elysées. Prezentuje najwyższy kulinarny poziom. Dawno nie było takiego otwarcia w Warszawie. Powiało wielkim światem, przyjemną nostalgią, prawdziwą elegancją bez zadęcia.

Z menu: Pyszne i proste

Bruschetta z grillowanymi pomidorami i barweną, purée z ciecierzycy i pieczonej papryki – 38 zł

Pieczona kaczka z pomarańczami podana z ravioli z pęczakiem – 55 zł

Creme brulee – 17 zł

Rachunek – 110 zł

ul. Rozbrat 20, Śródmieście, tel. 022 628 02 95, rozbrat20@gmail.com, www.rozbrat20.pl, czynne: pon. – czw. w godz. 7.30 – 23, pt. od godz. 7.30 do ostatniego gościa, sob. od godz. 9 do ostatniego gościa, niedz. w godz. 9 – 22, można płacić kartą

Kuchnia: europejska, francuska

Szef kuchni: Łukasz Guziński

Rok założenia: 2008

Liczba miejsc: 40

Sala VIP: w budowie

Sektor dla palących: NIE

Ogródek: TAK

Muzyka: jazz

Parking: NIE

Parking strzeżony: NIE

Organizacja wesel i bankietów: TAK

Dostawa dań na telefon/Internet: NIE

Dania na wynos: TAK

Katering: TAK

Śniadanie plus świeża prasa: TAK

Biznes lunch: TAK

Internet bezprzewodowy: NIE

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: TAK

Wino na kieliszki: TAK

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: NIE

Języki obce jakich używają kelnerzy: angielski, hiszpański, francuski

Znaki szczególne: wyśmienita herbata Harney & sons

Wady: ciasno!

Ceny dań głównych: 36 zł – 57 zł

Dodaj swoją opinię

Życie Warszawy

Najczęściej czytane