Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Recenzje komiksów

Recenzje komiksów Jordi Bernet, Antonio Segura "Kraken" **** Krew, trupy, przemoc, odrobina perwersyjnego seksu i potwór, którego widać przede wszystkim po śladach na zwłokach. Oto „Kraken", komiks zdecydowanie nie dla każdego, choć w swej kategorii zadziwiająco dobry. aktualizacja 26-05-2011 17:43 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Tony Sandoval, „Wybryki Xinophixeroxa" **** i ½ Nowy komiks Sandovala rozpoczyna się jak bajka, szybko jednak okazuje się równie mroczny i okrutny, co oryginalne baśnie braci Grimm. A przy tym pozostaje zniewalająco piękny. aktualizacja 20-05-2011 08:46 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Różni autorzy, „Jazda" **** i ½ Choć w Polsce pokutuje opinia, że komiksy są dla dzieci, paradoksalnie mało który wydawca interesuje się młodym czytelnikiem. Komiksowa mini-antologia „Jazda" pokazuje, że to nie w braku dobrych autorów tkwi problem. aktualizacja 12-05-2011 06:53 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Mark Millar i John Romita Jr., "Wróg Publiczny, tom I" **** i ½ Mnóstwo superbohaterów i spięć między nimi, intrygi, wewnętrzna walka – łatwo w tym się pogubić. Na szczęście Millar z Romitą Juniorem trzymają ręce na pulsie. Tom pierwszy „Wroga publicznego" to dobra zabawa. aktualizacja 05-05-2011 21:28 Marcin Flint
Recenzje komiksów Henryk J. Chmielewski, „Tytus, Romek i A'tomek Księga XXX – Wyprawa po owoce chichotu" ** Egmont przypomina właśnie okrągłą, trzydziestą księgę przygód Tytusa. Za miękką, lakierowaną okładką kryje się niestety wnętrze będące twardym orzechem do zgryzienia. Nawet dla fanów serii. aktualizacja 30-04-2011 12:20 Marcin Flint
Recenzje komiksów Alfonso Zapico, „Cafe Budapeszt” **** i pół Nowa wariacja w temacie miłości zakazanej plus tętniące życiem obrazki z Jerozolimy w dobie wielkich przemian - to mieszanka, dzięki której Zapico przyciąga zarówno miłośników poważnych powieści graficznych, jak i fanów komiksu lżejszego. aktualizacja 28-04-2011 17:27 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Brian Michael Bendis, David Finch, „The New Avengers: Ucieczka" ** O tym, że więcej znaczy gorzej można przekonać się czytając pierwszy tom przygód New Avengers. Potyczki grupy superherosów z gromadą superzłoczyńców to wyzwanie dla nerwów czytelnika. aktualizacja 14-04-2011 18:06 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Will Eisner, „Sprawa rodzinna i inne historie” ****** Ciekawy wybór opowieści graficznych człowieka, który zrewolucjonizował myślenie o współczesnym komiksie. Słodko, gorzko, strasznie i smutno o ludziach. aktualizacja 07-04-2011 20:58 Dominika Węcławek