Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Recenzje książek dla dzieci

Recenzje książek dla dzieci Przepisy Mikołajka Mikołajek na Mikołajki? Oczywiście. I na inne dni roku też. Ale Mikołajek szefem kuchni? Okazuje się, że i tak można przedstawić bohatera duetu Sempe-Goscinny. aktualizacja 06-12-2011 06:00 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci Uwaga, budowa! Jak się projektuje i buduje dom*** Polskie tłumaczenie niemieckiego przeboju wydawniczego, wielokrotnie nagradzanego i wyróżnianego. Przewodnik po pracowni architekta oraz placu budowy, pokazanym z detalami, które pozwolą czytelnikowi – dziecku, nastolatkowi, a także całkiem dorosłemu laikowi – inaczej spojrzeć na mijane budynki. aktualizacja 24-10-2011 15:27 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci Kto to widział? **** Ten designerski przewodnik dla dzieci pokazuje niecodzienny wizerunek Łazienek Królewskich. Jest w nim również mnóstwo pomysłów na dokładne poznanie malowniczej rezydencji. aktualizacja 04-10-2011 11:47 Jolanta Gajda-Zadworna
Literatura Wędrując po niebie z Janem Heweliuszem **** Ilustracyjne i wydawnicze cacko a w nim wciągająca opowieść o słynnym astronomie Janie Heweliuszu. Zaproszenie do podróży w czasie i odkrywania tajemnic gwiazd, z którego warto skorzystać. aktualizacja 30-09-2011 12:34 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci „Kropka pe El. Przewodnik po Polsce dla dzieci” **** Do czytania w drodze i w domu. W czasie szykowania wielkiej wyprawy, ale też do dłuższego spaceru. Znakomity do rodzinnej lektury. Raczej popołudniowej, niż wieczornej, bo atrakcji i informacji przynosi tyle, że niełatwo po nich zasnąć. O czym mowa? O przewodniku, który autor nazwał lakonicznie, ale też znacząco: „.PL” (czyt. Kropka pe el). aktualizacja 15-09-2011 15:48 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci Michał Rusinek o Powstaniu dla najmłodszych Trzeci tytuł – po: "Czy wojna jest dla dziewczyn?" Pawła Beręsewicza i "Asiuni" Joanny Papuzińskiej – skierowany przez Muzeum Powstania Warszawskiego i Wydawnictwo Literatura do najmłodszych czytelników. Przybliżający im czas wojny. aktualizacja 02-08-2011 16:44 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci George R.R. Martin pisze dla dzieci Skierowane do dzieci baśniowe opowiadanie George'a R.R. Martina, autora bestsellerowej sagi fantasy "Pieśń Lodu i Ognia". Wielkim atutem tomiku są ilustracje Yvonne Gilbert. aktualizacja 23-07-2011 14:33 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci M.O.D.A.***** Pomysły i ludzie. Projekty, które przetrwały i takie, które – wyznaczając trend – zginęły w masie. „M.O.D.A" – designerski przewodnik nie tylko dla wielbicieli wybiegów, pomysłowo ubiera w ilustracje i rozbiera na detale stroje z ostatnich 150 lat. aktualizacja 23-07-2011 05:29 Jolanta Gajda-Zadworna